Laden

ArtTechTour 2022

Database

ArtTechBase

Art as Energy

ArtTechBase

Art of Moving

ArtTechBase

Art as Activism

ArtTechBase

Art of Appearance

Aan de slag in de klas

ArtTechBase

Aanvullend lesmateriaal

ArtTechBase

DR. Drecht

De wereld van kunst, technologie en wetenschap tijdens de ArtTechTour

Tijdens de ArtTechTour worden zo’n 1250 leerlingen ondergedompeld in de wereld van kunst, technologie en wetenschap. Door de bril van kunstenaars kijken leerlingen naar thema’s als opkomen voor een betere wereld, ambacht / technologie, digitale vs fysieke identiteit of maatschappelijke vooruitgang.

Speciaal voor de ArtTechTour is het Energiehuis ingericht met technolabs waar kunstenaars, performers, makers en uitvinders samenkomen. In de technolabs staan kunstwerken die gebruik maken van technologie of juist erop reflecteren. Servicebureau Onderwijs & Cultuur en KITE Educatie organiseerden samen dit inspirerende festival dat laat zien dat technologie overal om ons heen is en je het vanuit allerlei hoeken en disciplines kunt benaderen.

Een toekomstgericht onderwijsfestival
Speciaal voor de ArtTechTour wordt het Energiehuis ingericht met technolabs waar kunstenaars, performers, makers en uitvinders samenkomen. Leerlingen krijgen een interactieve rondleiding door de labs. Ook bekijken ze een voorstelling én worden ze gestimuleerd om zelf te experimenteren met technologie vanuit theater, dans, spoken word, muziek en beeldende vorming.