Laden
Projecten

Woestijngeheimen

Idiana Jobs, meesterhacker en archeoloog zit opgesloten in een piramide. Hoe kunnen de kinderen hem bevrijden? Een speurtocht langs hiërogliefen, farao’s, onder de sterrenhemel naar verborgen schatten.

De kinderen van 14 Kinderdam BSO’s voeren verschillende codeer- en technische opdrachten en puzzels uit waar ze de code ontcijferen om de koffer met schatten te openen.  Elk kind ontvangt een mooi paspoort dat ze begeleid langs alle opdrachten. Uiteindelijk openen ze de koffer waar voor iedereen de materialen in zit om een lichtgevende broche te maken, zo kunnen ze de donkere piramide in.

Projecten

F.r.a.n.k. komt uit de toekomst

Hij mist echter wat lichaamsdelen en het is aan ons om daar iets nieuws voor te ontwerpen. Zouden ze in de toekomst misschien laserogen hebben? Of kan Frank vliegen door raketten onder zijn voeten? Laat je fantasie erop los en geef hem het lichaam dat hij verdient.

F.R.A.N.K. is ontwikkeld voor Iedereen Einstein, het festival voor wetenschap en techniek in Rotterdam. Kinderen werden uitgedaagd creatief na te denken over het lichaam van de toekomst en maakten prototypes bestaande uit alledaagse materialen. De installatie bevat led-lampjes die gaan branden op het moment dat er een onderdeel geplaatst wordt.

En we hebben ook

Codekunst gemaakt tijdens

Hack de Herfst van Digital Playground Rotterdam, het Mediafestival in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, de opening van COMM in Den Haag, Blik in de Wijk in Rotterdam Noord.

Wearables gemaakt tijdens

Future Flux Festival in de Onderzeebootloods te Rotterdam, Fabcity in Merwe Vierhaven in Rotterdam, en het 1 jarig bestaan van Bouwkeet. Maar ook een duurzame wearables workshop ontwikkelt voor de State of Fashion in Arnhem.

Basis technieklessen

gegeven zoals stroomcircuits maken met geleidende verf in Het Nieuwe Instituut en fruitbatterijen maken met schoolklassen groep 7 en 8 tijdens Fabcity.

Interactieve posters

 geschilderd tijdens Blik in de Wijk Blijdorp, ontworpen tijdens Iedereen Einstein en LA Breda voor de Makersbase. Maar ook tijdens cursussen op KindeRdam BSO’s hebben kinderen kennis gemaakt met programmeren en het maken van muziekposters.

Projecten

Girlsday 2017

Programmeren is echt niet alleen maar voor jongens. Om nieuwe technologie bij meisjes te promoten hebben we tijdens Girlsday de Centrale Bibliotheek van Rotterdam overgenomen.

Er moesten levels doorlopen worden waarbij de meiden samen met hun ouders in aanraking kwamen met verschillende aspecten van coderen. Na het goed doorlopen van de levels hoefde alleen de eindbaas nog verslagen te worden. In Scratch maakten zij een korte animatie over zichzelf en zo werd hun paspoort compleet.

Projecten

Fact-Check-Tron

Is alles wat je op het internet leest waar? Wat is feit en wat is onzin? Bij deze vragen zijn tijdens de Week van de Mediawijsheid 2016 animatiefilmpjes gemaakt die ons allen even aan het denken hebben gezet.

De animaties werden gemaakt met verschillende technieken zoals Scratch en stop-motion. Vervolgens werden ze aan de installatie gekoppeld door middel van NFC-tags. Zo konden alle facts gecheckt worden en je de kaarten op de juiste manier invoeren. Tijdens dit project werden kinderen bewust gemaakt over internet en nep-nieuws. Door zelf content bij een onderwerp te maken en hiervoor onderzoek te doen verwerkten zij de informatie beter.