Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/kite-educatie.nl/webspace/httpdocs/kite-educatie.nl/wp-content/themes/avoc/theme-admin/theme-admin.php on line 271 Art of Appearance – KITE educatie
Laden

ArtTechTour 2022

Art of Appearance

Krista Kim
The Mars House

Welkom in de Metaverse. Neem plaats en kijk even rond. Rustig vooral. Het huis wat je binnenstapt is ontworpen voor de meditatieve sfeer. De muziek is speciaal geproduceerd om de  rustgevende uitstraling te versterken.

Het huis is verkocht, maar wel open voor privé rondleidingen en te huur voor bruiloften en familiereünies. Er is alleen maar een reis naar de Metaverse voor nodig. Kunstenaar Krista Kim (1976) is de architect van het huis. In de piek van de Coronacrisis zat ze te dagdromen van haar droomhuis. Het juiste moment om over betere plekken te fantaseren. Ze besloot het eerste digitale NFT huis ooit te ontwerpen.

Krista is een grondlegger binnen de digitale kunstruimte. Het internet zoals wij het kennen is tot stand gekomen door de passie en samenwerking tussen kunstenaars en hackers. De eindeloze mogelijkheden van het netwerk werden eind jaren 80 uitgebreid onderzocht en uiteindelijk achter elke voordeur beschikbaar gesteld.

Krista gelooft erin dat we nu weer op een nieuw kantelpunt staan. Waar de grote techbedrijven er ooit met het geld en onze data vandoor gingen is het tijd om als individu de macht weer terug te pakken. Ook nu zijn het de kunstenaars en de tech-experts die als eerste de digitale mogelijkheden aan het ontdekken zijn.

The Fabricant
The Iridescence Dress

Mode is een belangrijke vorm om je identiteit uit te drukken. Wat zou je zijn als je niet de menselijke vorm had? Een bezem? Een vleermuis? In het digitale is alles mogelijk. En wat trek je aan?

Het klinkt een beetje als een sprookje, mode die je niet kan voelen of dragen. Het Nederlandse modehuis The Fabricant creëert mode dat alleen bestaat op het beeldscherm. Met een prachtig voordeel dat digitale mode niet hoeft te voldoen aan aardse regels. Dit heeft materialen en looks tot gevolg die fysiek nooit mogelijk zijn. Om nog niet eens te spreken over geen productie of overschot.