Laden
Archeoshop
Ontwikkeling

Archeoshop: archeologische pop-up expeditie

Archeologische vondsten uit de Vlaardingse bodem

In de workshop maakte je een tijdreis van het verleden, door het heden naar de toekomst. De leerlingen van groep 5 en 6 van het primair onderwijs werkten als een echte archeoloog en kijken naar het verleden. Er werd gegraven in zandbakken naar vondsten uit het archeologisch depot van Vlaardingen, echte vondsten van Vlaardingse bodem.

Maar hoe raken spulletjes in de grond? En wat zou er allemaal vergaan zijn? Na het schoonmaken werd er aan de hand van een werkblad en een fysieke tijdlijn gedetermineerd wat de vondst was en hoe oud het wel niet was.

Archeologen voor de gek houden

Vervolgens wordt er een stap gemaakt naar het heden en denken ze na over wat de archeologen van de toekomst opgraven van onze huidige tijd.

In dit deel van de workshop gaan de leerlingen iets maken waarmee ze de archeologen van de toekomst in de war gaan brengen. Ze bespraken voorspellingen van uitvindingen uit het verleden. Vervolgens werden er gebruiksvoorwerpen ontworpen die niet bestaan en zodat de archeologen van de toekomst zich afvragen: “Wat deden de mensen in 2022 met dit voorwerp??!” “Wat een rare technologie!