Laden
ArtTechTour
Onderwijsfestival over kunst en technologie voor de bovenbouw van het vo

ArtTechTour is hét festival om het onderwijs te inspireren op het snijvlak van kunst en technologie. Leerlingen en docenten van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs maken tijdens het festival kennis met de wisselwerking tussen kunst en technologie.

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 november 2021 wordt het Energiehuis omgebouwd tot Technolabs waar kunstenaars, performers, makers en uitvinders samenkomen. Er wordt in het programma kennis opgedaan van de werking en toepassingen van technologie in het dagelijks leven. Het festival draagt hierdoor bij aan persoonlijke en maatschappelijke bewustwording. Door een sociale en empathische benadering van technologie in plaats van enkel de technische kant is er een vernieuwende vorm gevonden voor toekomstgericht (kunst)onderwijs.

Technolabs

De thema’s van de Technolabs zijn gekoppeld aan verschillende aspecten van het dagelijks leven van leerlingen. Ze kijken door de bril van een kunstenaar naar thema’s waar zij zelf mee te maken hebben in hun persoonlijke leven, de maatschappij en de media. Kunst wordt in de labs benaderd vanuit:

  • Play: spel en plezier
  • Moving: vooruitgang en ontwikkeling
  • Empathy: sociaal emotioneel
  • Thinking: voorbij de mogelijkheden denken
  • History: technologie van toen naar nu
  • Therapy: als medicijn

De kunstwerken in de Technolabs zijn soms monodisciplinair, soms multidisciplinair of interdisciplinair. De grenzen van disciplines worden overschreden en alle disciplines komen aan bod.