Laden
CODEkADE
Online tech-festival in de klas

CODEkADE is technologie festival dat plaats vindt in de klas. Een project vol nieuwe media, kunst en digitale geletterdheid. Tijdens CODEkADE wordt er gemaakt, gebouwd en geprogrammeerd door leerlingen van groep 7 en 8.  De leerlingen stappen uit de rol van gebruikers, maar gaan zelf aan de slag met het ontwerpen van de toekomst tijdens verschillende workshops en opdrachten.

De scholen konden 2 van de 3 workshops kiezen. Hiervoor kregen ze alle materialen in de klas en de begeleiding via het digibord. Uitlegvideo’s, begeleidende vragen, afbeeldingen en animaties gaven de leerkrachten handvatten om samen met de klas aan de slag te gaan. Want ook als je niet alle kennis in huis hebt van kunstmatige intelligentie en slimme stoffen, kan je er nog prima een les in geven.

Daarnaast keken de klassen een documentaire en was er een echte kunstentoonstelling in de gangen van het schoolgebouw. De leerlingen volgen in tweetallen een speurtocht langs de kunstwerken en onderzoeken het werk van dichtbij door middel van Augmented Reality. Thema’s als het internet, privacy, techniek en sociale media werden besproken aan de hand van opdrachten en kunstwerken.

Foto’s door Landa Penders