Laden
codekunst goto studio tast programmeren tekenrobot leren
Workshop

Codekunst

kunst maken met een tekenrobot

Codekunst

Wist je dat programmeren ook een creatieve expressie is? Programmeren past perfect in het rijtje van fotografie, video en muziek. Door te leren programmeren krijg je de controle over technologie en kun je je eigen wereld creëren. Wat zou jij maken als je je eigen code kon schrijven?

Programmeren gaat over analyseren, structureren en logisch redeneren. Grote uitdagingen die onmogelijk lijken worden eenvoudiger gemaakt door ze op te delen in kleinere stukken.
Door te leren programmeren ontwikkel je ruimtelijk inzicht en leer je probleemoplossend denken. Daarbij helpt het je te begrijpen hoe technologie werkt. Dat zijn vaardigheden die in het leven goed van pas komen.

In de workshop codekunst slaan we een brug tussen computational thinking (denken als een computer) en creativiteit. Zo creëer je met code je eigen kunst!

 

Voor PO groep 6 t/m VO 2e klas
Duurt 60 tot 90 minuten
Maximaal 15 leerlingen per gastdocent

Deze workshop is onderdeel van het Rotterdams Cultuurtraject.

 


algoritmisch puzzelen en tekenen

Voor kleine codekunstenaars

In deze les ontdek je hoe een computer denkt, met algoritmes! Een algoritme is een specifieke reeks stappen die je kunt zetten om een probleem op te lossen. Het is eigenlijk als een recept.

Om de basis hiervan goed uit te leggen gebruiken we analoge activiteiten zoals puzzelen en tekenen. Zo leer je spelenderwijs te denken als een
computer!

 

Voor PO groep 3 en 4
Duurt 60 tot 90 minuten
Maximaal 30 leerlingen per gastdocent