Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/kite-educatie.nl/webspace/httpdocs/kite-educatie.nl/wp-content/themes/avoc/theme-admin/theme-admin.php on line 271 Codekunst – KITE educatie
Laden
tekenrobot goto studio tast programmeren leren
tekenrobots en sensoren

Codekunst

Wat zou jij maken als je je eigen code kon schrijven?

In de lessen Codekunst maken de leerlingen kennis met de basisbeginselen van programmeren. Hedendaagse kunstenaars zoeken regelmatig de grenzen op van de mogelijkheden van computers. Wat kan je buiten de gebaande paden maken? Elke les heeft als basis een andere programmeertaal en middelen. In de workshops wordt er een brug geslagen tussen computational thinking (denken als een computer) en creativiteit.

 


workshops in een 1,5 meter samenleving

Leren door te maken, experimenteren en delen is wat er in elke les gebeurt. Onze vakdocenten zorgen dat er voldoende afstand wordt gehouden en denken graag in oplossingen. Soms zijn er nou eenmaal vier handen nodig om iets te laten werken.

We werken veel met instructies via internet en video. En als er echt even niets mogelijk is op locatie dan bieden we een (online) alternatief. De vakdocent wordt vervangen door een leskist, die heeft een iets andere inhoud, maar zorgt zeker ook voor veel verwondering. Er wordt niet verwacht dat je als leerkracht alle kennis in huis hebt, maar ga op onderzoek samen met je leerlingen.