Laden
Codesafari: Magische Magneten
Lessen voor kleuters

Codesafari: Magische Magneten

Onderzoekend leren op het snijvlak van kunst en technologie

De workshop is een introductie van werken op het snijvlak van kunst en technologie. Door zelf kunst te ontdekken, te maken en je te verwonderen is de workshop een fantastische beleving voor de jongste makers.

In de workshops maken de kleuters kennis met magneten. Er komen speciaal voor de workshop gemaakte installaties in de klas. Deze installaties dagen uit om op een speelse en laagdrempelige manier kennis met magnetisme te maken. In veel van de nieuwe technologie die we hedendaags gebruiken worden magneten gebruikt. De elektromagneet werd in 1820 al ontdekt, maar is nog steeds terug te vinden in een wasmachine, een roltrap of in de harde schijf van je computer.

Na het ontdekken maken de kleuters in de workshop een eigen wereld en gaan ze als echte kunstenaars aan het werk. Met behulp van magneten, voorwerpen van ijzer, verf en natuurproducten bouwen de leerlingen aan een eigen planeet.

 

Charlotte van Otterloo

De kunstwerken in de klas zijn gemaakt door maker Charlotte van Otterloo. Charlotte van Otterloo is een breed georiƫnteerd Rotterdamse maker. De rode draad in haar werk is de parallelle fantasiewereld waarin zij je meeneemt, een wereld die zowel jong als oud aanspreekt. Haar laagdrempelige installaties voeren het publiek even mee naar een ervaring buiten hun normale uitgesleten paadjes.