Laden
Teken je dataselfie
Ontwikkeling

Teken je dataselfie

Speciaal voor Den Bosch Dataweek en de tentoonstelling Impossible Bodies ontwikkelden we voor Huis73 twee workshops.

Teken je dataselfie (vanaf 10 jaar)

Hoe ziet jouw data er eigenlijk uit? Als ingewikkelde codes, DNA of is het de opsomming in je paspoort? Door vragen te beantwoorden op een groot werkblad maak je een visuele weergave van je eigen data. Observeer je gedrag, dromen en keuzes en gebruik alles om een persoonlijk en uniek kunstwerk te maken. TEKEN JE DATASELFIE is geïnspireerd op het werk van Giorgia Lupi.

We ontwikkelden het werkblad en lieten de lasersnijder gekleurd papier snijden in bijzondere vormen die geplakt konden worden.

Codetape (4 t/m 12 jaar)

Voor Huis73 maakten we een eigen set voor de workshop Codetape. In plaats van het bekende dobbelspel bedachten we een nieuwe vorm waarbij je dobbelstenen en je eigen data nodig hebt om een parcours te maken. Je lievelingskleur, leeftijd, lengte en favoriete muziek bepalen wat jouw opdrachten gaan zijn. Maak de opdrachten als mens-computer visueel op de grond met gekleurd tape en werk samen aan een groots algoritme. Ook de computer-magneet-bordjes gingen onder de lasersnijder en kregen een mooi Huis73 logo op de achterkant.