Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/kite-educatie.nl/webspace/httpdocs/kite-educatie.nl/wp-content/themes/avoc/theme-admin/theme-admin.php on line 271 Dr. Drecht – KITE educatie
Laden

ArtTechTour

Workshop Dr. Drecht

Welkom in de Praktijk van Dokter Drecht, de kunstdokter van de ArtTechTour.
Samen met het Dordrechts Museum zijn er verschillende kunstwerken geselecteerd die de oplossing zijn voor problemen van pubers. Kunst is het medicijn.

De video’s, klachtenformulier en opdrachten kunnen gebruikt worden voor een media-kunstles in de klas.

 

Opdracht

Laat de leerlingen een tekening, foto of videowerk maken met de aanvullende opdrachten bij de geselecteerde kunstwerken.

Klachtenformulier

Print het klachtenformulier voor elke leerling en laat ze ontdekken wat voor problemen zij hebben.
Download het klachtenformulier hier.

Medicijnen

Bij elke klacht is er een passend kunstwerk geselecteerd uit de collectie van het Dordrechts Museum. Deel de aansluitende video’s met de leerlingen of laat ze de QR code op het klachtenformulier gebruiken.

Telefoonverslaving

Leg die telefoon nou eens weg. Lukt je niet zeker? Snap ik. Je moet per slot van rekening altijd bereikbaar zijn voor iedereen. Want stel je voor dat je iets mist…Eh…wat dan eigenlijk? Laten we het eens proberen. Laten we IETS DOEN. dan zul je merken dat je niet aan je telefoon gedacht hebt.

Hier op het schilderij vangen ze kreeften. Ook leuk. Maar een beetje lastig om dat hier in deze operatiekamer te proberen. Daarom een alternatief.

Jullie gaan van al dit papier je eigen hengels en je eigen visvijvertje maken. Maak of teken bijvoorbeeld een vijvertje. Maak je eigen hengel en probeer eens iets te vangen in je eigen vijvertje!

Vertel een verhaal met een stuk of 4 foto’s waarin je het volgende laat zien:

  1. Ik verveel me zo
  2. We hebben een hengel
  3. We hebben wat gevangen
  4. Wat ging de tijd snel!
Verveling

Saai, SAAI, saaahaaaai… Het leven is saaaaaai!!! Precies. Er is niks saaiers dan je eigen leven. Daarom zijn schilderijen zo leuk. Dan kun je kijken naar het leed van anderen. Heerlijk wat er op dit schilderij gebeurt. En weet je wat nog leuker is? Er zelf een verhaal bij verzinnen!

Maak van schilderij een juicy Netflixserie. Bedenk wat er hier aan de hand is. Verzin ook een pakkende titel.

Maak 2 of 3 foto’s waarin jullie zelf uitbeelden hoe de serie eruit ziet. Zorg dan ook voor een goed en sappige eindscene.

Liefdesverdriet

Je relatie is al weer op de klippen gelopen. Wat nu? Wordt het niet eens tijd om in je zelf te investeren? Precies! Ga eerst maar eens lekker van jezelf houden. En hoe kun je dat beter doen dan een zelfportret te maken?

Neem als voorbeeld de lijst uit het filmpje. Maak ook een paar objecten van karton die je status geven. Een zwaard of zo. Of een vette onderscheiding.

Vertel een verhaal met 2 foto’s waarin je deze stappen laat zien:

  1. Kies een persoon die al jullie liefdesverdriet vertegenwoordigt. Maak een foto van hem of haar waarin hij dat liefdesverdriet laat zien. Oh, wat een smart… Zet hem achter de lijst neer als iemand die aanbeden wordt en ga er als groep voor zitten alsof iedereen hem aanbidt. 

  2. Hoe ziet het eruit als zijn/haar verdriet is opgelost en met een enorme bak zelfvertrouwen en selflove door de wereld gaat?
Hekel aan school

Je hebt een hekel aan school. Ik snap het. Leren zonder doel voor ogen is dodelijk. Maar wat nou als je alles wat je om je heen ziet omzet in iets anders? Kun je van iets simpels iets heel moois maken?

Maak een foto waarin jullie uitbeelden hoe jullie er nu bij zitten in de klas (overdrijven mag!) én hoe het eruit ziet als het probleem is opgelost. Wat is dan jouw ideale schoolplek?