Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/kite-educatie.nl/webspace/httpdocs/kite-educatie.nl/wp-content/themes/avoc/theme-admin/theme-admin.php on line 271
De allerkleinsten groeien op in een wereld waarin alles om je heen een computer kan zijn. Lantaarnpalen, de oven of je knuffelbeer. Door creativiteit en kunst te koppelen aan de principes van computers en programmeren krijgen de kleine code kunstenaars al een inkijkje in de computer. Of een les nu zonder of met beeldscherm is, de wereld van technologie is voor elke leeftijd interessant om mee te spelen.
Hoe dom is een computer eigenlijk? Door elkaar te programmeren en computers analoog te onderzoeken krijgen de leerlingen al snel antwoord op deze vraag. De kleine codekunstenaars werken aan een groot gezamenlijk unplugged kunstwerk op de grond.
In een spelvorm ontwerpen de leerlingen een robot met klei. Wat is de naam en functie van jouw robot? Waar kan hij je goed bij helpen? Vervolgens worden de klei-robots tot ‘leven’ gewekt met licht en geluid.
Aan de slag met Scratch JR. Met dit programma kan je – bijna – alles maken wat je kan bedenken, ook voor de kleintjes. In een serie van een aantal lessen combineren de leerlingen analoog en digitaal. Ze maken een verhaal met een begin en einde en programmeren alle onderdelen.
Leren door te maken, experimenteren en delen is wat er in elke les gebeurt. Onze vakdocenten zorgen dat er voldoende afstand wordt gehouden en denken graag in oplossingen. Soms zijn er nou eenmaal vier handen nodig om iets te laten werken.
We werken veel met instructies via internet en video. En als er echt even niets mogelijk is op locatie dan bieden we een (online) alternatief. De vakdocent wordt vervangen door een leskist, die heeft een iets andere inhoud, maar zorgt zeker ook voor veel verwondering. Er wordt niet verwacht dat je als leerkracht alle kennis in huis hebt, maar ga op onderzoek samen met je leerlingen.
geschikt voor
Primair Onderwijs groep 3 t/m 5
met vakdocenten
algoritmische kunstwerken
pratende robots
45 tot 60 minuten
lessenserie: verhalen programmeren
4 tot 6 lessen van 45 tot 60 minuten
algoritmische kunstwerken