Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/kite-educatie.nl/webspace/httpdocs/kite-educatie.nl/wp-content/themes/avoc/theme-admin/theme-admin.php on line 271 Art of Moving – KITE educatie
Laden

ArtTechTour 2022

Art of Moving

STRP Spacemakers
Sunjoo Lee
Ko de Beer

Het werk is een resultaat vanuit het Spacemakers project van STRP. Een groep van 12 leerlingen, van scholen in en rond Eindhoven, werkte voor vijf maanden samen met kunstenaars Sunjoo Lee en Ko de Beer. Zij onderzochten samen verschillende vraagstukken waarbij ze de natuur niet als inspiratie zagen, maar zichzelf volledig lieten sturen door data uit de natuur.

Branch IO

Met technologie worden de menselijke mogelijkheden verruimt. Door te dromen en te verbeelden zijn er altijd nieuwe uitdagingen of betere oplossingen te ontwerpen. Wat gebeurt er als de natuur het toetsenbord overneemt en de controle pakt om te creëren buiten de eigen paden?

In de installatie zijn de takken als toetsenborden voor vogels. Een toetsenbord zonder letters of cijfers. Bij aanraking van de takken wordt er een wifi-signaal verzonden en de geprojecteerde beelden beïnvloedt. Deze beelden hebben geen betekenis voor de mens. Misschien activeert het een storm, of sterft een storm juist als een vogel het aanraakt.

Aeolian Eggs

Sluit je ogen en luister naar de muziek van de windharpen. De noten worden gespeeld door het samenspel tussen de ventilatoren en motoren. Deze harmonie is niet samengesteld door de mens, maar komt voort uit de vluchtgegevens van de Europese Wespendief.

Deze bijzondere roofvogel trekt jaarlijks van Europa via de Balkan en Italië naar tropisch Afrika. De ventilatoren en motoren zijn zo gehackt dat de beweging afhankelijk is van de data van deze trektocht.