Laden
Projectweek voor de hele school: Profeten
Projectweek kunst en technologie voor de hele school

Profeten

Kunst en technologie projectweek voor de hele school

Een projectweek om leerkrachten van de school te inspireren met innovatieve beeldende vorming en hedendaagse kunst, gekoppeld aan een thema dat dichtbij de school staat. Een mooie uitdaging.

Elke groep behandelde in deze week met de eigen leerkracht een profeet. Aan ons de taak om hier een kunstles bij te geven, vanuit de visie en methodes van KITE. De thema’s in de klassen werden gekoppeld aan hedendaagse kunstenaars die werken met beweging, sensoren, programmeren, licht, diorama’s of geluid. Elke klas kreeg een andere techniek en daarmee een ander onderzoek en experiment. Wat aan het einde van de week resulteerde in een veelzijdige tentoonstelling van de hele school.

Een bijzondere week met, voor ons op het eerste gezicht, een spannend thema. We hebben veel geleerd van de wijze leerlingen en de gastvrije school. Het project heeft duidelijk bevestigd dat het snijvlak kunst/technologie vanuit alle hoeken te benaderen is.

In het nieuwe schooljaar gaan zoeken we meer projectweek uitdagingen. Heb je een mooie uitdaging, thema of idee? Laten we in gesprek gaan.

Lichtgevende vogels en vruchten
De weg naar Mekka met een voeten-controller
Gloeiende kijkdoos met de binnenkant van een walvis
Zinken of drijven?