Laden
SEO NAME
Workshop

Sound Poster

Interactief

We raken er steeds meer aan gewend dat alles om ons heen interactief werkt. Alles wordt klik- en swipebaar. Niet alleen door het gebruik van beeldschermen, maar denk bijvoorbeeld aan de trap op Rotterdam centraal die muziek maakt. Dit spoort mensen aan de normale trap te nemen in plaats van de roltrap. Het interactief maken van omgevingen kan positief gedrag bij mensen stimuleren.

Ook papier kan extra functies krijgen door geleidende inkten, kleine chips of augmented reality. Een boek is niet langer meer alleen om te lezen en een poster niet meer alleen iets om naar te kijken.

In deze workshop maken de leerlingen kennis met grafische vormgeving en ontwerpen ze analoog een poster met verf en tape. Vervolgens wordt er technologie aan toegevoegd en programmeren ze met een Microbit een algoritme. Dit ervoor zorgt dat de poster reageert op aanraking en muziek maakt.

 

Workshop gegeven door KITE

Vanaf groep 6 PO t/m 3e klas VO
Duurt 2 keer 60 minuten
Maximaal 15 leerlingen per gastdocent

Zelf met de klas onderzoeken

Deze workshop kan je ook zelf geven. Er is wel enige technische kennis voor nodig. Je ontvangt een lesbrief, werkbladen en een materialen-kit.