Laden
SEO NAME
Workshop

Uitvinderslab

Bij het uitvinderslab ga je zelf experimenteren, proberen en klooien met verschillende technologieën en technieken. Aan de hand van een thema wordt je uitgedaagd om iets te maken en bepaal je zelf waarmee je aan de slag gaat. Wat wil jij ervaren en ontdekken?

De technieken die je tijdens de workshop kan leren zijn:

Het gebruiken van een 3D-printpen
Het werkend krijgen van een motor
Het programmeren van een microcomputer
Stroomcircuits en LED onderzoeken
Sensoren toepassen
Het gebruik van geluid of beeld (AV)

Verder gebruik je andere alledaagse materialen. Denk aan schuim, verf, klei, lampjes, elastiek, plastic zakken, bekertjes, rietjes, grafiet, karton. Dit wordt gecombineerd met oa. kabeltjes, batterijen en zonnecellen.

Bij iedere workshop doe je één ervaring met een techniek op en ontvang je aan het einde een badge! Je bepaalt zelf voor welke workshop je je inschrijft. Wil je de complete set aan technieken en badges verdienen? Schrijf je dan in voor alle workshops!

Foto’s boven en links door Landa Penders
Het uitvinderslab is een initiatief van KITE Educatie en CJV Vlaardingen, de winnaars van de Waterwegcultuurprijs 2019. Deze workshops zijn de eerste fase van het project Digitaal: Vlaardingen van de toekomst. Nadat de kinderen de workshops hebben gevolgd worden zij in april/mei uitgenodigd om zelf met de toegepaste technologieën op onderzoek uit te gaan in de stad. Hier maken zij hun eigen ‘ding’ voor de toekomst. Dit kunstwerk zal in juni worden tentoongesteld bij Kade 40.