Laden
Waterweg cultuurprijs rosanne verhoeven lieke van den berge cjv vlaardingen kite educatie
Project

Winnaar Waterweg Cultuurprijs

Het project taal: Vlaardingen van de Toekomst heeft de Waterweg Cultuurprijs gewonnen. Geweldig!

Samen met CJV Vlaardingen gaan we een plek creëren waar er geëxperimenteerd en ontdekt kan worden met technologie en mediakunst voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Denk aan het bouwen van robots, super slimme kleding en interactieve kunstwerken. Kinderen gaan bouwen, ontwerpen en programmeren. Samen de toekomst ontdekken en maken!

Meld je alvast aan voor het eerste deel van het project: HET UITVINDERSLAB!

Juryrapport

De Waterweg Cultuurprijs 2019 stond in het teken van ‘Taal in de breedste zin van het woord’; in deze editie wilde het bestuur van de Stichting Waterweg Cultuurprijs vooral projecten stimuleren waarin taal het verschil maakt. KITE educatie en CJV Vlaardingen namen voor hun project een eigenzinnige interpretatie van het thema als uitgangspunt: digitaal. Codetaal en programmeertaal, als taal van de techniek en dus: de taal van de toekomst. Deze twee organisaties hebben elkaar gevonden in een gedeeld doel: het creëren van een serie speciaal ontworpen workshops waarin kinderen op eigen en experimentele wijze kennis maken met deze taal. De initiatiefnemers kozen ervoor om dit te doen vanuit het perspectief van de hedendaagse kunst, omdat kunstenaars bij uitstek een kritische en eigenzinnige rol aannemen in het verbeelden van nieuwe ontwikkelingen. De jury heeft veel waardering voor het uitgangspunt om kinderen op kunstzinnige en experimentele wijze, door te ‘klooien met technische machientjes en materialen, kennis te laten maken met de taal van de toekomst. Leren door fantasie, direct geïnspireerd op hedendaagse kunstwerken, vindt de jury een sterk statement.

De jury heeft veel vertrouwen in de kwaliteit en uitvoerbaarheid van het projectplan. Het project stimuleert samenwerking, innovatie en is vernieuwend en aanvullend binnen het bestaande aanbod van kunsteducatie in de regio. En dat maakt dit project belangrijk, vindt de jury. Op velerlei manieren is (Digi)taal: Vlaardingen van de toekomst een investering in de toekomst. Daarom komt de jury met overtuiging tot de beslissing om de Waterweg Cultuurprijs 2019 toe te kennen aan KITE educatie & CJV Vlaardingen!

Het volledige juryrapport is hier te lezen.